Steiloore trofee 2012

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Visvrienden,

De Steilôôre Trofee wordt iedere keer weer georganiseerd door de vereniging HSV Oosterschelde. En dat deze wedstrijd bekend is zie je steevast aan dezelfde vissers die jaarlijks terugkomen. Zo ook dit jaar weer en heeft de organisatie, die bestaat uit: Rob, Rudi, Johan, Wim H, Wim M, en Herbert, hun uiterste best gedaan om alles in goede banen te leiden. Weken van voorbereiding zijn er vooraf gegaan en zijn er bergen werk verzet.

De dag zelf begon al vroeg met het ophalen en stallen van de prijzen in het nieuwe opvanglokaal, te weten Eet en Knip café "de Barbier”. Mooie prijzen waren er opgehaald en sponsor "Mateck B.V.”kwam zelfs met de hoofdprijs, een mooie flatscreen televisie die nog nieuw in de doos zat waarvoor onze dank als organisatie.

Alle sponsoren werden goed in beeld gebracht en iedere visser kreeg het befaamde boekje met sponsoradvertenties en zaken die met de wedstrijddag te maken hadden. Langzaam aan in de ochtend druppelden de vissers binnen die zich inschreven en hun visserslatijn deden galmen onder het genot van een koffie of iets anders. De helft van de organisatie deed de inschrijvingen en de andere helft  heeft  het parcours uitgezet, te weten stek "Stelletje” en stek "Kaas em Brood” nabij Ouwerkerk.

Nadat alles geregeld was is iedereen naar zijn of haar nummer gegaan aan de stek en zo zaten er een 100 tal vissers verdeeld over de 2 stekken te wachten op het beginsignaal. Mooi weer troffen de vissers, want het zonnetje scheen prachtig over de Oosterschelde, en er stond een matige wind. Half 1 werd het sein gegeven door 2 controleurs op de beide stekken d.m.v. een Nederlandse vlag en alle onderlijnen met diverse soorten aas vlogen het zoute sop in.
De meesten visten op de bodem met 2 haken en met een glijdende dobber aan de hoofdlijn bevestigd om een mooie geep te verschalken terwijl wat verder weg de platvis te vinden zou zijn.
 
Maar de vangst viel toch wat tegen over het algemeen, diverse botten werden er gevangen en zo ook de geep werd verschalkt. Maar best was het niet. De vis gaf niet thuis en het water was nogal bezaaid met wier. Vooral op de stek "Stelletje” was dit het geval en was het een kunst om een vis te vangen. Krabben waren er ook genoeg en het was raadzaam om je aas om de zoveel tijd te vernieuwen.
Toch waren er diverse vissers die hun vis vingen en na half 5 toen het sein wedstrijd klaar gegeven was kon de balans opgemaakt worden. Geweldig was ook de service die Gerald Verhoek gaf om de platte wagen te gebruiken om de vissers terug te brengen naar hun auto bij stek "Kaas em Brood”.
 
Nadat iedereen terug was in eet en knip café "de Barbier” kon het rekenwerk gaan beginnen en na het rekenwerk begon gelijk de tombola. Mooie prijzen werden er verloot en daarom bleef het druk in het café! Daarna werden door spreekstalmeester Wim Meerdink, die dit laconiek dit al jaren doet op zijn manier, de sponsoren, controleurs en vissers bedankt want immers zonder al deze mensen was deze wedstrijd niet tot stand gekomen. Op de eerste plaats was het jeugdlid Coen Fase die de wedstrijd won met 4 gepen en de rest van de vissers ver achter zich liet. Hij nam met een grote glimlach de flatscreen televisie in ontvangst gesponsord door Mateck B.V. Kees Westdorp wist voor Ger Zantboer beslag te leggen op de 2e plaats. Ger Zantboer mocht de beker voor de 3e plaats in ontvangst nemen. Bij de korpsen was het team van ZHC de Makreel die de 1e plaats pakte gevolgd door Team Cordes Travel die nummer 2 werd.
Het team van HSV Dreischor nam de 3e plaats in beslag.
De 1ste jeugd was wederom Coen Fase die de 1ste plaats opeiste voor Pim fase en Mark Jan vd Maas.
1ste dame is geworden Marloes Dekker.
 
Rond 19.00 uur was de prijsuitreiking ten einde en zijn de vissers tevreden naar huis gekeerd en mag de organisatie terug kijken op een leuk evenement en zien het hoopvol in om het volgende jaar de 17e editie te organiseren.
 
Uitslag 16e Steilôôre Trofee 2012
1.
Coen Fase (junior)
245
B
 
2.
Kees Westdorp
73
A
Aantal
3.
Ger Zantboer
217
B
 
4.
Martijn Westdorp
73
A
 
5.
Arjan Heijboer
135
B
 
6.
Marcel IJzenbrandt
63
A
 
7.
Dirk Westdorp
119
B
 
8.
Erwin Vlot
58
A
 
9.
Wim Hilleman
88
B
 
10.
Marloes Dekker (dame)
55
A
Lot
11.
John Soederhuijzen
77
B
 
12.
Sander vd Rhee
55
A
 
13.
Johnny Noom
65
B
 
14.
Wim de Bil
52
A
 
15.
Johan Rombouts
62
B
 
16.
Dennis Zwiers
15
A
 
17.
Pim Fase (junior)
61
B
 
18.
Ad Deurloo
60
B
 
19.
Herbert vd Vlugt
58
B
Lot
20.
Niek Romijn
58
B
 
21.
Henk Vane
56
B
 
22.
Mark Jan vd Maas
54
B
 
23.
Daniel de Haan
52
B
Aantal
24.
Rudi Vercruysse
52
B
 

1eJeugd 
Coen Fase
2eJeugd
Pim Fase
3eJeugd
Mark Jan vd Maas

1eDame
 Marloes Dekker

1eKorps
HSV de Zeebaars
2eKorps
Team Cordes Travel
3eKorps
HSV Dreischor 1
4eKorps 
HSV de Krabbe

 

Namens de HSV Oosterschelde en organisatie Steilôôre Trofee,

Herbert vd Vlugt