Nieuwtjes/Activiteiten


Brandweer helpt HSV Oosterschelde uit de brand - maandag 6 november 2017

 

Afbeelding invoegen  
BRANDWEER HELPT HSV OOSTERSCHELD UIT DE BRAND; BRANDWEER BEDANKT
 
Er waren al enkele voortekenen van zuurstofproblemen in de grachten van Zierikzee. Helaas begon het afgelopen weekend (4 en 5 november) te escaleren. Vele karpers hapten naar lucht en er was al sprake van dode snoeken en karpers. Daarnaast is er veel kleine vis (jong broed) door meeuwen opgegeten.
Zaterdagavond hebben we de calamiteitendienst van de gemeente en al eerder van het waterschap gebeld. Helaas konden de calamiteitendiensten van beide instanties niets voor ons betekenen. De gemeente wilde wel helpen met opruimen van dode vis maar dat is nou net wat we wilden voorkomen.
Ten einde raad de brandweer gebeld en die waren bereid om vroeg in de ochtend de zuurstof terug te brengen in het water door enkele uren grote pompen te installeren.
Op kort termijn heeft dit zeker effect maar de oorzaak haal je er niet mee weg, dus wordt vervolgd.
Inmiddels heeft het waterschap toegezegd op 6 november watermonsters te laten nemen; we hopen dat dit enig soelaas biedt. De gemeente heeft inmiddels al het maaisel van het riet uit het water gehaald.
Het bestuur wil de leden vragen om via social media op gepaste wijze te reageren en te beseffen dat je soms niets kan doen.
We gaan werken aan een oplossing voor de lange termijn en op elkaar afgestemde processen.
 
Het bestuur van HSV Oosterschelde

 


Terug naar de vorige pagina >