Nieuwtjes/Activiteiten


Alg in kreek Ouwerkerk - donderdag 23 juni 2016

Bericht van het waterschap
 
Via dit bericht willen we u laten weten dat we in het oostelijk deel van de Ouwerkerkse Kreek en het uitwateringskanaal Duiveland-Oosterland de alg Dinoflagellaat Alexandrium ostenfeldii hebben aangetroffen (zie bijgevoegd kaartje). In onderstaande tekst leest u waarmee u rekening moet houden. Deze informatie ontvangt u als direct betrokkenen van het gebied, verder verspreiden wij deze informatie niet.  
 
Contact vermijden
Wij verzoeken u om contact door mens en dier met het water uit oostelijk deel van de kreek en het uitwateringskanaal Duiveland-Oosterland te vermijden. Ter plaatse geven we dit aan door waarschuwingsborden. Wij ontraden zwemmen af (ook voor uw huisdieren) en om daar te vissen. Bent u wel in contact gekomen met dit water dan is het toepassen van normale hygiëne zoals het wassen van de handen voldoende. Er is geen direct risico voor de volksgezondheid.  
 
Maatregelen
Rondom het oostelijke deel van de kreek en het uitwateringskanaal Duiveland-Oosterland plaatsen we op vrijdag 24 juni 2016 waarschuwingsborden om bewoners en toeristen te attenderen op de verslechterde waterkwaliteit. Daarnaast passen we de instellingen van het gemaal aan om meer beweging in het water te creëren waardoor de alg zich minder goed kan ontwikkelen/sneller afsterft. Verder nemen we geen extra maatregelen. Zodra de situatie weer verbetert, maken we deze maatregelen ongedaan en informeren we u hierover.  
 
Alert
Vanwege de bloei van de alg Dinoflagellaat Alexandrium ostenfeldii in 2012, houden we het watersysteem rondom de Ouwerkerkse Kreek extra in de gaten. In de zomerperiode meten we wekelijks de waterkwaliteit. De alg is alleen in het oostelijk deel van de Ouwerkerkse Kreek en het uitwateringskanaal Duiveland-Oosterland waargenomen. In het overige deel van de Ouwerkerkse Kreek en buitendijks in de Oosterschelde is de alg niet waargenomen
 
Afbeelding invoegen


Terug naar de vorige pagina >